Bezoek aan de boerderij groep 3 t/m 8

Bezoek aan de boerderij groep 3 t/m 8

Vrijdag 30 juni 2017

Woensdag 28 juni hebben de kinderen van groep 3 t/m 6 een bezoek gebracht aan de boerderij. We waren welkom bij familie Groot Kormelinck, Mateman, Schoenmakers, Hijink en Papen. Heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid! De kinderen hebben genoten en veel ervaringen opgedaan. Hieronder lees je de verslagen van de kinderen. Kijk in het fotoalbum voor de foto's!

 

Boerderij van Tess & Fleur (Groot Kormelinck)

We fietsten samen met de kinderen die naar de boerderij van Iris (Papen) gingen. Toen we bij de boerderij van Tess & Fleur (groot Kormelinck) waren zijn we bij de koeien in de stal gaan kijken. En ze lieten ook het brokken automaat zien daar kunnen koeien in gaan staan en dan krijgen ze brokken ( ook wel genoemd als snoepjes J). En we gingen naar de kalven ze lieten een kalf zien die een nacht voordat we daar heen gingen was geboren. Ze legden ook uit hoe een koe vanaf begin tot eind heet het begint met een kalf en dan komt de pink en daarna komt de vaars en dan de koe. We gingen ook kijken hoe de koeien naar buiten gingen. En we zijn naar de stiertjes geweest ze zeiden dat als de stiertjes een paar weken oud zijn dat ze dan naar een fabriek gaan waar ze veel eten krijgen en vet worden en als ze dan echt een stier zijn gaan ze naar de slachterij. We gingen ook kijken waar de koeien werden gemolken de koeien gingen dan voor die apparaten staan en de boer gaat daar onder bij de apparaten staan en doet die dingen aan de uiers en zuigt de melk er uit en daarna mochten we in de melkcabine kijken. En we gingen kijken naar de trekkers en de veevervoerwagen.

Gemaakt door Finn & Mees

 

Boerderij bezoek bij Mateman

We mochten verse melk uit een tank proeven. En we hebben gezien hoe ze melk maken voor de kalfjes 11 scheppen melkpoeder. Het was warme melk. Daarna gingen we bij de kalfjes kijken.

Er stonden nog niet zo veel kalfjes want ze waren aan het verbouwen. En nu komen in plaats van varkens kalfjes. En we mochten de kalfjes die er stonden melk geven. En daarna hebben op het waterbed gestaan. En toen mochten we kijken bij de poesjes. Een van de poesjes heet Teddy het poesje dat juf Corry krijgt. Toen kregen we wat drinken. En toen gingen we weer naar school fietsen.

Luuk en Myrthe

 

Boerderij bezoek bij de familie Papen

We fietsten samen met de kinderen die naar de familie Groot Kormelinck gingen. Toen we er waren gingen we als eerst naar alle stallen kijken. Toen we daar klaar waren gingen we naar de melkstal. Eerst zag je de melktank er kon wel 1600 liter geitenmelk in. Toen gingen we eerst een trappetje af. Toen zag je waar de geiten in moesten staan. We gingen er zelf ook in staan. Toen gingen we geitenmelk en geitenkaas proeven. Het smaakte wel anders dan koeienmelk en koeienkaas. Toen we bijna weer naar school gingen kregen we eerst een boekje over geiten en een pen. Toen fietsten we weer terug naar school. Het was heel leuk. Door Pleuni en Aranke.

 

Boerderij bezoek aan de familie Hijink

Bij de boerderij van de familie Hijink was het ook heel leuk. We waren bij de koeien, de paarden, de katten, de pipowagen en bij Purk het varken. Het veulentje was heel lief, het veulentje heette Dieuwertje en het was bij de moeder aan het drinken. De moeder had een soort jurk aan dat hielp voor de vliegen. We mochten bij twee koeien in de stal daar was ook het varken purk. Purk was twee dagen weg purk was bij de buren. Ze hadden zeven jonge poesjes. Ze hadden twee grote poezen de vader en de moeder. En ze hadden heel veel wilde katten. De pipowagen hadden ze heel mooi opgeknapt er was nog een klein huisje bij en daar zat een bubbelbad in. Ze hadden een soort van zand als je daar in gaat staan ging je er een beetje door heen zakken dat was bierborstel en daar wordt bier van gemaakt. Dat was het wel. Door Pleuni en Aranke.

 

Boerderijbezoek bij familie Schoenmakers

Het was heel leuk. We hebben gezien dat ze poep op kwamen halen. En we hebben verse melk gedronken. We hebben tikkertje gedaan op de hooi ballen. We hebben trekkers gezien. We hebben koeien gekeken en we hebben op een waterbed gestaan. We hebben gezien dat koeien naar buiten gaan. Bedankt Johan en Gemma!

Sander en Willem


Terug

Winterswijkseweg 20

7134 NE Vragender

0544-372429

antoniusvragender@nullparaatscholen.nl