Move2BfitKids

Move2BfitKids

Maandag 21 mei 2018

Beste ouders,

Wat is het moeilijk als je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Misschien wel doordat het geplaagd wordt of problemen heeft met motoriek of bewegen en/of wat overgewicht heeft. Als ouder wil je dat je kind gelukkig is en lekker functioneert op school en thuis.

Je wilt daar wel iets aan doen maar wat? Dat zijn moeilijke stappen om te zetten. Move2Bfitkids wil daarbij graag helpen. Move2fitkids is een programma van Centrum in Beweging, Sensire diëtetiek en zwembad Meekenesch voor kinderen van 8-13 jaar. We willen samen met u zorgen dat uw kind een andere leefstijl krijgt, waardoor hij of zij beter in zijn vel gaat zitten.

Hoe willen we dat doen? Door bewegen een onderdeel van het leven van uw kind te laten worden. Samen met andere kinderen met vergelijkbare problemen sporten ze twee maal per week.

Onder deskundige begeleiding worden verschillende vormen van beweging beoefend in het zwembad en in de sporthal. Plezier speelt hierbij een belangrijke, zo niet de belangrijkste rol!

Om u een indruk te geven; Thema’s als uithoudingsvermogen, gezond eten, motorische vaardigheden, spelplezier komen aan de orde, maar ook samenwerken, trots zijn, zelfvertrouwen, lichaamscontact en grenzen stellen.

Ook u als ouders krijgt informatie en adviezen aangereikt zodat u weet waar uw kind mee bezig is, wat goed voor hem of haar is zodat u ze daarin thuis ook kunt ondersteunen.

Goed om te weten dat de Gemeente Oost Gelre in haar beleid aandacht heeft voor deze problematiek. Mede daarom kunnen we de kosten voor deelname laag houden en voor iedereen toegankelijk.

Ons enig doel; een kind, dat lekker in zijn of haar vel zit, klaar om met de aangereikte gereedschappen volgende stappen in het leven te gaan zetten.

Wilt u meer weten over Move2Bfitkids?

Vraag op school naar de envelop met informatie of neem contact op met Leonie Otten van Centrum in Beweging tel. 0544 375045.


Terug

Winterswijkseweg 20

7134 NE Vragender

0544-372429

antoniusvragender@nullparaatscholen.nl