Week van de mediawijsheid

Week van de mediawijsheid

Vrijdag 16 november 2018

Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat ontdekken onze leerlingen in MediaMasters, een game voor groep 7 en 8 die wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (16 tot en met 23 november 2018). 

Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. Leerlingen worden gedurende vijf speldagen uitgedaagd om de hoofdrolspelers in MediaMasters te helpen. Hiervoor moeten zij in de klas en thuis MediaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s op het gebied van mediawijsheid. De klas die hiermee de meeste bits scoort, mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen.  Kijk voor meer informatie op: www.mediamasters.nl. 

De rol van ouders 
Kinderen groeien op in een wereld vol media. Dit betekent niet dat zij ook wijs met media om kunnen gaan. MediaMasters brengt het gesprek op gang tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag.  
 
Week van de Mediawijsheid 
MediaMasters wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november 2018) Het thema luidt: ‘Heb jij het onder de duim?’. Tijdens deze week roept Mediawijzer.net docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Kijk voor meer informatie op website: www.weekvandemediawijsheid.nl. 

 


Terug

Winterswijkseweg 20

7134 NE Vragender

0544-372429

antoniusvragender@nullparaatscholen.nl