Project Steenrijk sluit af met expositie

Project Steenrijk sluit af met expositie

Vrijdag 30 november 2018

De leerlingen van groep 5 t/m 8 hebben in oktober samen met opa's, oma's en enkele leden van de KBO deelgenomen aan het project Steenrijk, een initiatief van het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek. Het enthousiasme was groot door de diversiteit aan onderdelen met steeds een andere insteek. Bij dit project, waarbij de leemputten in de buurtschap Zwolle centraal staan, komen geschiedenis, natuur en kunst op harmonieuze wijze en haast vanzelfsprekend samen. Activiteiten als bezoek aan museum De Scheper (Eibergen), wandeling door het natuurpark en het bekijken van oude foto’s van de leemwinning, sommige zelfs meer dan honderd jaar oud, droegen bij aan een zo volledig mogelijk overzicht. Het ultieme doel, meer inzicht verkrijgen in erfgoed binnen de eigen gemeente maar dan buiten de directe eigen woonomgeving, is zeker gelukt!

Onder leiding van beeldend kunstenaar Ludmilla van der Spoel is het project afgesloten door de creatie van een ruïnedorp van klei en leem. Het dorp met torens en kantelen, met (leem) putten en een kerk, is aangetast door de tand des tijds. Er wonen geen mensen in, maar dieren zoals het geval is bij de leemputten. Het object en de foto’s van Willie Gelinck zijn te zien tijdens de expositie.

Donderdag 6 december om 14.00 uur wordt de expositie geopend. Tot 19.00 uur is de school open. Ook op vrijdag 7 december is de expositie te bezichtigen van 12.15 tot 16.00 uur. 

Terug

Winterswijkseweg 20

7134 NE Vragender

0544-372429

antoniusvragender@nullparaatscholen.nl