Natuurweek

Natuurweek

Vrijdag 17 mei 2019

Vanmorgen hebben we de natuurweek afgesloten met een geweldige ochtend in de bufferzone (onderbouw) en in het Vragenderveen (bovenbouw).

Na een gezamenlijke opening in de hal door Harrie Krabben, de voorzitter van SMVV zijn we vertrokken. De groepen 5 t/m 8 gingen op de fiets en hebben een flinke wandeling gemaakt in het veengebied. Door de gidsen Ron en Simon (en bijna gids Carla) hebben ze veel gezien en geleerd. (En volgens mij zijn er ook een aantal flink nat geworden.)

De groepen 1 t/m 4 hebben ook een mooie wandeltocht gemaakt o.l.v. opa Frans en opa Tonnie (en die was voor sommige 'beentjes' ook best flink. Zij hebben door de opa's gezien waar de spechten holletjes hebben gemaakt, waar jonge reeën hebben gelegen en nog veel meer. Aan het eind van de wandeling hebben ze een nest gezien van de meerkoet met eieren!
Ook hebben ze in de bufferzone activiteiten uitgevoerd rondom vlinders, mossen, kriebelbeestjes en paardebloemen. En natuurlijk zijn we met schepnetjes bij de kikkerpoel geweest!

Een verslagje  over de natuurweek volgt binnenkort op de website. 

 

Terug

Winterswijkseweg 20

7134 NE Vragender

0544-372429

antoniusvragender@nullparaatscholen.nl