Tijdlijn berichten


M O D D E R K E U K E N 🧱👷🏽‍♀️


Vandaag zijn de leerlingen van groep 3 gestart aan de bouw van de modderkeuken achter op het schoolplein in de zandbak. Zij begonnen de dag met een serieus werkoverleg, daarna gingen de leerlingen in groepjes aan de slag. Meten, graven, metselen en tussendoor mocht het belangrijkste gedeelte in de bouw niet worden vergeten en gingen zij samen “schaften”🥪

En dit allemaal onder geweldige leiding van de enige echte leermeester ‘Opa Gerard’.


Benieuwd naar het resultaat? Blijf ons volgen of neem een kijkje op het natuurplein.

🌱 basisbeplanting🌱

Sierappels, krentenbomen, seringen, meidoorns, vlinderstruiken, lindebomen en nog veel meer hebben inmiddels een mooie plek gekregen op ons plein. Net als de perenboom die we als afscheidscadeau van groep 8 hebben gekregen.

Deze basisbeplanting is mede mogelijk gemaakt door boomkwekerij Rendering uit Aalten.

Binnenkort steken we de handen uit de mouwen voor de verdere beplanting.💪


Opbrengst spaarpot 💰

De kinderen van de Antoniusschool hebben allerlei klusjes gedaan en zelfgemaakte tasjes verkocht. Hiermee hebben ze geld verdiend voor het natuurplein. Iedere bijdrage werd met trots in de spaarpot gestopt.

Hoogste tijd om het bedrag te gaan tellen. Wel 173 euro en 85 cent gespaard!

Geweldig gedaan jongens en meisjes! 👍👍

Plankenpad

Het plankenpad is een verhoogd wandelpad. Dit pad kom je tegen als je 't Schaddenpad wandelt. Zo houd je droge voeten tijdens deze wandeling om het Vragender-, Meddose- en Korenburgerveen.

En nu ook op het natuurplein van onze basisschool! De kinderen kunnen over het plankenpad lopen en wanen zich in het veen. Aan de zijkanten van het pad worden er planten geplant die ook in het veen staan. Ons eigen stukje 'veen' op de school.
Met dank aan Meerdink Bruggen.

𝗞𝗦𝗩 𝘃𝗼𝗲𝘁𝗯𝗮𝗹 𝗯𝗲𝗱𝗮𝗻𝗸𝘁!

𝗩𝗲𝗹𝗲 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗸𝗲𝗻 𝗹𝗶𝗰𝗵𝘁 𝘄𝗲𝗿𝗸! 💪

Erg blij zijn wij met de houtsnippers, geschonken door voetbalvereniging KSV Vragender! De snippers zijn vakkundig onder de beuken verdeeld door verschillende kinderen van de boven- en onderbouw van onze school. 👩‍🌾🧑‍🌾

𝗗𝗲 𝗵𝗼𝘂𝘁𝘀𝗻𝗶𝗽𝗽𝗲𝗿𝘀 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗽𝘂𝘂𝗿 𝗻𝗮𝘁𝘂𝘂𝗿, 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲𝘂𝘃𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗵𝗲𝗲𝗿𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗼𝘀𝗴𝗿𝗼𝗻𝗱𝗴𝗲𝘂𝗿 𝗮𝗳. Ze vormen een laag van organisch materiaal. Deze humuslaag is uitstekend geschikt voor bodemorganismen zoals wormen en pissebedden, bacteriën en schimmels 🦠. Dat klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar het zorgt voor een uitstekende bodemstructuur! 👌

Ook verdampt, in droge periodes, het water minder snel. Dit zal de monumentale beuken ten goede komen 🌳. De snippers zorgen bovendien voor een natuurlijke valdemping en je kunt er bovenal heerlijk in spelen!


💡

Dankzij een geweldige gift van Vragender Duurzaam en de inzet van verschillende vaders en kinderen staat er nu unieke en duurzame verlichting op het plein! 💡


Deze verlichting zal worden aangesloten op onze zonnepanelen waardoor het geheel nog duurzamer wordt.

De robuuste lantaarnpalen en padverlichting zijn gemaakt van bestendig, onbehandeld kastanjehout en voorzien van vleermuisvriendelijk licht. 🦇


𝗗𝗮𝗻𝗸 𝗮𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗱𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗰𝗼ö𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗡𝗼𝗮𝗯𝗲𝗿𝗭𝗼𝗻 𝗨.𝗔.! https://bit.ly/3JuF0vg

 


'Juffrouw, mag ik met de batse?' 😄

Vaders, het voorwerk is gedaan!

Een aantal jongens heeft, op eigen initiatief, een gat gegraven voor de nog te planten Lindeboom.

#eigenaarschap #autonomie #betrokkenheid!

Een jaar later...

Een jaar geleden lag het schoolplein er heel anders bij! De tegels werden eruit gehaald en de graafmachines en shovels konden hun gang gaan.

 𝓔𝓮𝓷 𝓳𝓪𝓪𝓻 𝓵𝓪𝓽𝓮𝓻...

Er is al zoveel veranderd! 😍 Zowel op het plein als onder de grond. Het 'Natuurplein' doet haar naam eer aan, ook nu het blauwe hek aan de voorkant vervangen is door een houten hekwerk.

Ondertussen gaan we gestaag verder en is er afgelopen zaterdag een begin gemaakt met het pannaveld! ⚽️

 

 

Ook de achterzijde van het schoolplein is nu voorzien van tegels en grasstenen! 💪😃
Goedgekeurd door ons kritische testpanel! 👩‍🏫👨‍🏫✅

Deze stoere, robuuste maar ook stijlvolle picknicktafel is mede mogelijk gemaakt door een gift van Pentair Fairbanks Nijhuis uit Winterswijk!

Wat een bedrijvigheid op het schoolplein! 🤩

Onder het toeziend oog en met af en toe een kritische blik 🧐 van de kinderen werkt Loonbedrijf Vragender gestaag door en is vorige week de goot aan de achterzijde van het plein aangelegd! 

Inmiddels ligt ook een groot deel van de tegels er al in en worden morgen de grasstenen gelegd!

 

🐝 het bijenhotel 🐝

Vorige week dinsdag was het zover... ik mocht als mama meehelpen om het prachtige bijenhotel🐝 te vullen samen met de kinderen van school.

Het was erg leuk om te zien hoe druk de kinderen waren, hoe goed ze elkaar hielpen en hoe geïnteresseerd ze waren.

Het bijenhotel🐝 is goed gevuld, nu hopen dat de bijen🐝 zich er gaan thuis voelen! 🙂

Erg leuk om zo even mee te draaien en het natuurplein nog natuurlijker te maken.


Groetjes Judith, mama van Lize uit groep 2.Post voor Sint

Wauw! Wat gaaf dat wij met groep 5-6 een brievenbus voor op het gemeentehuis mochten maken, waar straks alle tekeningen voor Sinterklaas in mogen!

We hadden maar 1 middag de tijd, maar wat is er hard gewerkt en wat hebben de kinderen mooi werk gemaakt! Een prachtige brievenbus met mooi versierde postzakken erin. Juf Jolien heeft de brievenbus inmiddels naar het gemeentehuis gebracht. Daar zal burgemeester Annette Bronsvoort maandag een filmpje opnemen voor alle kinderen van Oost Gelre, om te vertellen dat ze hun tekeningen voor Sinterklaas in de brievenbus mogen doen, zodat ze alle tekeningen 13 november mee kunnen nemen naar het grote pietenhuis.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan snel de foto's of kom binnenkort een keer langs bij het gemeentehuis!

👷‍♂️

De werkzaamheden aan het schoolplein gaan gestaag door! 

Nu ook aan de achterkant van de school waar het 'oude groen' en de tegels worden verwijderd.

𝐒𝐥𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬, 𝐛𝐚𝐥𝐥𝐨𝐧𝐧𝐞𝐧, 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐞𝐧 𝐡𝐨𝐮𝐭𝐬𝐧𝐢𝐩𝐩𝐞𝐫𝐬!

De kinderen van de Antoniusschool zijn afgelopen maandag knallend begonnen aan een nieuw schooljaar! Wat een feest en wat mooi om alle kinderen weer te ontvangen! 🥳

In de laatste week van de zomervakantie heeft een aantal vaders ervoor gezorgd dat er houtsnippers onder de bomen van het natuurplein zijn aangebracht. De houtsnippers werden opgehaald uit Zieuwent onder het motto 'wi'j hebt 'n snipperdag'. Mooi werk mannen!

De houtsnippers zijn geschonken door Groen Goed agrarisch natuurbeheer Oost Gelre. Dankjulliewel!

De tractor staat! 🚜

Afgelopen vrijdag werd deze stoere, houten tractor -gemaakt door Jos Waenink- geplaatst. Bedankt Jos voor dit mooie, houten kunstwerk en Knufing Transport voor het vervoeren van de boomstam. 

 

🐝🌱🐝

De vakantie is in volle gang maar op het schoolplein wordt er hard doorgewerkt.


Er wordt naar gestreefd dat de hoofdingang na de zomervakantie gebruikt kan worden.

Vorige week is de pergola afgemaakt. 🌱🪵


Ook groep 8 heeft afscheid genomen en heeft de school een prachtig bijenhotel cadeau gedaan. 🐝

Deze hebben de leerlingen van groep 8 zelf gemaakt met hulp van opa Hahne.

Bedankt groep 8 en succes op het voortgezet onderwijs. 📚


Fijne zomervakantie!

Zelfgemaakte tasjes te koop! 👜

Diede, Sara, Suus en Nune maken, samen met hun vrienden van groep 3 en 4, op aanvraag zelf ontworpen tasjes voor u.

De opbrengst is voor het natuurplein.

Hieronder enkele voorbeeldjes, maar u kunt ook samen met de meiden uw eigen ontwerp samenstellen.

‘U rijdt toch ook een rontje door Fragender, dan ziet u hen vanzelf?!’

Van Vaenekwaker tot Vaenewaker

Op onze school is het een traditie dat de leerlingen in groep 8 hun schoolloopbaan afsluiten met hun "promotie" tot Vaenewaker. Vanaf groep 1 zijn er excursies naar de bufferzone geweest en is er veel geleerd over het Vragenderveen. Met het afsluiten van de basisschooltijd promoveren de leerlingen van Vaenekwaker naar Vaenewaker. Dat gebeurt door Harrie Krabben, voorzitter van SMVV. Donderdagmiddag 15 juli fietsten we dus nogmaals richting de bufferzone. Na het uitreiken van het SMVV-petje en de button kregen de kinderen nog een extra verrassing deze keer. Voor alle leerlingen van groep 8 was er een boek over het Vragenderveen, met als bijlage een leuke groepsfoto van onze laatste wandeltocht door het veen van afgelopen vrijdag.

Opa Berendsen en de vaders druk aan het werk💪!

Terwijl de vaders de afgelopen weken druk aan het werk waren met o.a. het aanbrengen van Achterhoeks Padvast bij de hoofdingang was opa Berendsen thuis druk in de weer met het voorbereiden van de loopvlonder.

Als de vlonder af is en we er overheen lopen lijkt het net of we op de knuppelpaden lopen die in het veen op sommige hele natte plekken zijn aangelegd!

Vragenderveen

Eindelijk was het zover! We konden weer op pad met groep 7/8. En dan kun je het beste maar meteen een excursie maken naar het Vragenderveen! O.l.v. de gidsen Ron Krabben en Carla Wouda maakten we vrijdag 9 juli een mooie wandeling door het veen. De rijsbessen smaakten heerlijk en het zonnetje scheen. Het water stond hoog genoeg om met natte benen en voeten weer huis- of schoolwaarts te fietsen. En bij sommigen was er wel meer nat geworden. We hebben ervan genoten! Bedankt Ron en Carla!

Jaaa, het 'eerste groen' is een feit!! 🥳

Een aantal kinderen begon zich toch echt zorgen te maken over hun groene schoolplein dat vooral vol lag met tegels, klinkers, (gras)stenen en nog meer tegels. Maar afgelopen zaterdag werd het eerste groen geplant en de waterpasserende stenen ingezaaid met graszaad! 🌿

Naast de beplanting en het aanpassen van een aansluiting op de riolering is er een begin gemaakt aan de timmerwerkzaamheden.

Dankjewel Vrijdag kotter techniek en Rouwhorst Taken Maatwerk Meubelen voor het gebruik maken van de machines!

Vandaag in de Elna:
Wat zijn wij trots!

Sinds kort staat er een grote banner op het schoolplein!

Op deze banner staat het ontwerp van het Natuurplein en ook de namen van de sponsoren, zij die het mede mogelijk maken, dat ons schoolplein vergroend wordt. De omlijsting van de banner is gemaakt van palen, de stammen van de lariks, zoals helemaal past bij ons groene schoolplein. Het hout is geschonken door Henk Gunnewick en de banner bedrukt en mede mogelijk gemaakt door RIBO touch.

Wat zijn wij trots!

Nieuwsgierig geworden?! Kom eens kijken bij school!

Salamanders in de klas ...

Gisteren kwamen Benthe en Rens met een leuke verrassing op school. Een grote pot met daarin een wel heel bijzonder plantje. Eentje uit de kikkerpoel in de bufferzone bij het Vragenderveen met daarin eitjes van een salamander! Benthe heeft in groep 7/8 en 1/2 uitleg gegeven over deze bijzondere dieren, Rens in groep 5/6. Ook hebben we een filmpje bekeken waarin te zien is dat de kamsalamander weer gespot is! Erg leerzaam allemaal!

'Van alle markten thuis!'

Wat ligt de parkeerplaats er al mooi bij! 

Voor de aanleg hiervan zijn klinkers hergebruikt en grasstenen gelegd. Er komt tevens een plek voor de containers (t.z.t. komen de containers achter een haag).

Niet alleen de parkeerplaats wordt mooi afgewerkt trouwens, ook de dakpannen aan de voorkant van het schoolgebouw liggen weer strak op een rij! 👌

Binnenkort gaat de hoofdingang bestraat worden. Daarnaast zal er een start worden gemaakt met de beplanting en gaan de leerlingen zwart zand in de waterpasserende stenen vegen en inzaaien met graszaad.

 

👷‍♂️

Een leerling uit groep 1-2 heeft wel heel goed opgelet toen de vaders zaterdag bezig waren met het afreien van het schoolplein!

Jong geleerd is jong gedaan 😃.

 

Straten, straten, straten😅

Een compilatie van het bestraten van een steeds mooier wordend schoolplein!

Inmiddels zijn we ook begonnen aan de bestrating van de parkeerplaats en het fietsenhok.Alle hulp is welkom!

Alle hulp is welkom!

Wie wil ons op zaterdagen helpen het Natuurplein te realiseren? Meld je aan bij Thijs Wolterink of via natuurpleinantonius@hotmail.comMaart roert zijn staart ⛈

Maart roert zijn staart ⛈

Hoosbuien, hagel en onweer lieten deze mannen er niet onder krijgen tijdens het bestraten van het nieuwe schoolplein. Ondanks de weersomstandigheden zijn er weer flink wat meters gemaakt!Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT