Tijdlijn berichten


Een bezoek aan boerderij Meeks 🐄🐮

In groep 1-2 staat momenteel het prentenboek ‘Alles voor een pannenkoek’ centraal. Floris heeft zin in een pannenkoek, maar zijn moeder zet hem aan het werk. Hij moet zelf zorgen voor het meel, de eieren, de melk en de boter, voordat zijn moeder het pannenkoekenbeslag gaat maken. In het boek leren de kinderen hoe dit vroeger ging en komen woorden als ‘dorsvlegel’ en ‘melkbus’ aan bod. Wij maken vervolgens de vertaalslag naar het heden. Van combine tot melktank.

In de klas staat momenteel een melkbus, een melkkrukje en een zinken emmer. Om te zien hoe er nu gemolken wordt zijn we vanmorgen naar boerderij Meeks gewandeld. Daar hebben Derk en Lotte ons gastvrij ontvangen. We mochten van alles bekijken en Derk en Lotte hebben ons veel geleerd. Over kalfjes, pinken, een vaars en een koe. Over melken, de melkput en de melktank. Over hooi, gekuild hooi en stro. De kinderen mochten de kalveren voeren, in de melkput staan en van alles vragen.

Tot slot hebben we van Derk en Lotte een heuse proeverij gehad van diverse melkproducten en na deze smakelijke afsluiting zijn we terug gewandeld naar school, met een mooie kleurplaat.

Nogmaals dank je wel Derk en Lotte voor jullie gastvrijheid, de uitleg en de heerlijke proeverij!

10 jaar bieb op de Antoniusschool🥳

Vandaag hebben we het 10-jarig bestaan van de bibliotheek op school gevierd.
Dit samen met onze biebvrijwilligers, leesoma Gera, leesconsulent Louis en speciale gast burgemeester Annette Bronsvoort.

Na 10 jaar bieb op school is de leesmotivatie van onze leerlingen enorm gegroeid.
Al blijft luisteren naar een mooi voorgelezen verhaal ook erg fijn!

Ank, Ciel, Henriët, Leny, Marijke, Ria, Ineke, Gera en Louis dankjewel voor jullie geweldige inzet voor onze leerlingen!

Van Vaenekwaker tot Vaenewaker

Om een goede Vaenewaker te worden is het goed om nog meer te leren over vogels. Ging het de vorige keer m.n. over de vogels op ons schoolplein, nu leren we meer over vogels die in de bufferzone en in het Vragenderveen voorkomen (en in onze verdere omgeving). Hiermee hebben we afgelopen week een start gemaakt. Omdat het niet handig is om met een groep op vogelexcursie te gaan - daarvoor moeten we iets vroeger opstaan en maken we waarschijnlijk iets te veel geluid - hebben de gidsen Ronald van Harxen en Henk te Riet van SMVV ons op school veel geleerd over de vogels. Donderdag 4 april heeft Ronald een les verzorgd aan de leerlingen in groep 5-6 en groep 7-8. Vandaag, vrijdag 5 april, hebben de leerlingen in groep 1-2 en groep 3-4 een les gehad van Henk.
Er is van alles aanbod gekomen: Hoe ga je vogels spotten, Beleef de lente, verschillende vogels w.o. roofvogels en de kraanvogel, de veren, de geluiden, de nesten en nestkastjes, het paren, de eieren en nog veel meer. Zowel leerlingen als leerkrachten hebben veel kennis opgestoken en samen gaan we met dit onderwerp de komende week verder aan de slag. Enkele leerlingen van groep 1-2 zijn na afloop meteen in de leeshoek gedoken en buiten is met zand en stokjes al een vogelnest gebouwd. Vol enthousiasme hebben leerlingen van de bovenbouw de hele school op de hoogte gehouden van het wel en wee van de Oehoe. De interesse is in ieder geval al gewekt! Bent u ook geïnteresseerd? www.beleefdelente.nl is een echte aanrader!
Dank je wel Ronald en Henk!

Vrijdag 12 april sluiten we het thema af met een roofvogeldemonstratie. Deze wordt ons aangeboden door SMVV en vindt plaats op het KSV-terrein en begint om 10:30 uur. Belangstellenden zijn welkom (honden echter niet)!

Het weer van vandaag 🌧 Ideaal buitenspeelweer😃!
MMMMM😋

Wel 58 kinderen hebben vandaag met oma Yvonne en oma Gerrie gekookt met groente uit de schooltuin.
Door de ervarenheid en de perfecte voorbereiding van de kookoma’s, maar ook door het planten en zaaien met opa Mateman, konden we vanmiddag met z’n allen genieten van heerlijke stamppot boerenkool, stamppot andijvie en hutspot.

Oma Yvonne, oma Gerrie en opa Mateman dankjewel voor alles wat wij van jullie leren!👏


Winnaar boerenkool-groeiwedstrijd 🏆

Vandaag was oma Gerrie op school om de winnaar van de boerenkool-groeiwedstrijd bekend te maken.

Nog voor de zomervakantie hebben de kinderen van groep 1-2 van oma Gerrie een boerenkoolplantje gekregen om thuis op te kweken. De kinderen hebben allemaal erg hun best gedaan, alleen bij sommige plantjes helaas de rupsen, slakken en konijnen ook😉!

Onze winnaar heeft trots zijn prijs, een heerlijke rookworst voor het hele gezin, in ontvangst genomen.
Willem gefeliciteerd met je eerste prijs🎉!

Morgen gaan de kinderen van groep 1-2, 3-4 en 4-5 met de kookoma’s aan de slag. Er zal, met de opbrengst uit de schooltuin, de door de kinderen meegebrachte wedstrijdboerenkool en ook nog met groente uit de tuin van oma Gerrie, heerlijke stamppot gekookt gaan worden.
Het water loopt ons nu al in de mond…. 😋

Over boerenkool 🥬, slakken 🐌🐌 , rupsen, aardbeien 🍓🍓 en walnoten.

De herfst heeft zijn intrede gedaan, maar dat weerhoudt oma Gerrie er niet van om met leerlingen in onze (moes)tuin te werken.

Een eekhoorn 🐿heeft afgelopen winter niet alle verstopte walnoten opgegeten, met als resultaat vele kleine walnotenboompjes naast het lokaal van groep 1-2. Samen met oma Gerrie zijn alle boompjes zorgvuldig uit de grond gehaald. Daarna aan het werk in de moestuin: aardbeien stekken en slakken en rupsen van de boerenkoolplanten verwijderen.
Heeft u plek voor een walnotenboom of een aardbeienplant? Naast onze 'zwerfboekenkast' voor in de hal staan er een aantal om mee te nemen.

(bijna) geen zand meer in school😉!

Door het gebruik van deze geweldig mooie, degelijke, stevige en natuurlijke voetenveger is er (bijna) geen zand meer in school!
De bezems zijn door Harry (van juf Carla) gemonteerd op een mooie stam die aan ons is geschonken door opa Aloys Gunnewick.

De voetenveger is ideaal voor het reinigen van laarzen en schoenen na het spelen op het natuurplein.

Dankjewel opa Aloys en Harry voor niet één, maar twee van deze mooie voetenvegers!

De fanfare en slagwerkgroep Antonius is jarig! 🥳🎈

De fanfare en slagwerkgroep Antonius is jarig! Zij vieren dit jaar hun 75ste verjaardag. Dat betekent feest, een heel jaar lang. Eigenlijk krijg je cadeaus als je jarig bent, maar de fanfare en slagwerkgroep heeft er voor gekozen om cadeaus te geven. Zo was er ook een muzikaal cadeau vanmiddag voor de Antoniusschool! Dit cadeau bestond uit een 'levend muzikaal bingo' en een tocht door Vragender met muziekspellen. In de speeltuin moesten er zo snel mogelijk 'verstopte instrumenten' gezocht worden. Op het trapveldje hebben de leerlingen met flessen en water een toonladder gemaakt. In het plantsoen hebben de leerlingen ( na eerst even luisteren natuurlijk) gerend naar het juiste blaas- of slaginstrument en in ons buitenlokaal onder de bomen is op verschillende materialen gedrumd.
Fanfare en slagwerkgroep, en met name Marie-José, Evelien, Linet, Rosa, Eddie en Anja, dank je wel voor deze geweldige en leerzame muzikale middag!
Van harte gefeliciteerd met jullie 75-jarig jubileum en veel succes, en niet te vergeten plezier, bij de activiteiten en optredens die dit jubileumjaar nog in petto heeft!

Veilig met (landbouw)verkeer🚜🚛

Vandaag hebben onze leerlingen een geweldige leerzame ervaring opgedaan met verschillende (landbouw)voertuigen.

Onder leiding van ervaren trekkerchauffeurs Wilco, Frank en Tom en zeer ervaren vrachtwagenchauffeur (41 jaar op de vrachtwagen) opa Wilfried hebben de leerlingen ervaren wat dode hoeken zijn en waar je wel zichtbaar bent voor de chauffeur.

De leerlingen hebben geleerd om veilig te handelen als ze grote (landbouw)voertuigen tegenkomen. Bijvoorbeeld door voldoende afstand te houden, uit de dode hoek te blijven, duidelijk richting aan te geven en oogcontact te maken met de chauffeur.

De leerlingen hebben ervaren dat een ploeg achter een trekker erg ver kan uitzwenken en dat je daar dus uit de buurt moet blijven!
Roepen naar een chauffeur in de cabine helpt niet. Hij kan namelijk niet horen wat er buiten zijn cabine gebeurd en wij eigenlijk ook niet!

Wist je dat de breedte van de hakselaar 3,5 meter is en de Winterswijkseweg voor school 4 meter?  Er blijft dus maar weinig ruimte over naast de hakselaar wanneer hij voor school langs rijdt.

De kinderen zijn zich nu (meer) bewust van de gevaren van grote (landbouw)voertuigen en van hun eigen verantwoordelijkheid in het veilig omgaan hiermee.

Loonbedrijf Vragender, Gunnewick mengvoeders, verkeersouders en iedereen die nog meer geholpen heeft dankjewel voor het mogelijk maken van deze leerzame en leuke ochtend! 👏

Wist u dat.....🦇🦉🥬

Wist u dat....
- de sla het ontzettend goed doet in onze moestuin? Met dank aan oma Gerrie, opa Mateman en de leerlingen die in de tuin hebben gewerkt. Dat wordt binnenkort broodjes gezond eten!

-er torenvalken zitten in één van de beukenbomen voor school en ze ook jongen hebben? We hebben veren gevonden, we hebben de ouders zien vliegen en de jongen gehoord! Geweldig!

-niet alleen torenvalken zich prettig voelen op ons natuurplein, maar ook vleermuizen? In groep 6 wilde een vleermuis deelnemen aan de 'leesinloop'. We hebben hem of haar toch maar - heel voorzichtig uiteraard - met een borstel en blik naar buiten gebracht. Met een vriendelijk verzoek: toch graag buiten een slaapplek zoeken.

🌱 Het tuinseizoen is weer begonnen!🌱

De ijsheiligen zijn vertrokken, tijd om te zaaien en te planten.

Na serieus werkoverleg hebben drie leerlingen vandaag, onder de deskundige leiding van opa Mateman en oma Gerrie, gezaaid en geplant . We kijken uit naar het moment waarop we o.a. de eerste tomaten kunnen plukken 🍅.

"An't wark" 🌻💪

De periode van regen lijkt even voorbij, de zon laat zich zien, het onkruid brult de grond uit: de hoogste tijd voor het onkruidvrij maken van onze moestuin. Dus: "aan het werk!" (Of "an't wark", zoals we ook wel eens in groep 1-2 zeggen.) Met schoffel, hark en handen is de moestuin onkruid vrij gemaakt door oma Gerrie en leerlingen van groep 1-2. De eerste zonnebloemzaadjes zijn gepoot en op enkele plekken zijn wilde bloemenzaadjes gezaaid. Ook is er al sla 'voorgezaaid'. Wel drie soorten!
Na de meivakantie gaan we verder an't wark in onze moestuin.
(Tijdens het onkruid verwijderen kwamen de leerlingen ook nog een overwinteringsplek van een egel tegen! Die heeft daar afgelopen winter prima kunnen slapen. 🦔)

📚 Vanaf vandaag te leen in onze bieb op school! 📚

Dit geweldig mooie fotoboek is vanaf vandaag te leen bij de BOS!

Het neemt je mee in de totstandkoming van ons natuurlijk en natuurrijk schoolplein. 🌱🐞🌱
Je kunt het hele proces in woord en beeld volgen vanaf de eerste ideeën tot aan de feestelijke opening van het vernieuwde plein.

Veel lees- en kijkplezier!🏃‍♀️🏃‍♂️ Sponsorloop voor KiKa🏃‍♂️🏃‍♀️

Vanmorgen waren Coen, Anke, Lobke en Jelle van ‘team Wieter’ weer even terug in de klas bij ons op school.
Zij lopen op 23 april 2023 de marathon in Londen voor Stichting KiKa, om kinderen met kanker een betere kans op genezing te geven.

Na de uitleg van ‘team Wieter’ en de vele vragen van de kinderen, was het voor ons duidelijk:
Wij willen ook helpen om geld in te zamelen voor dit hele goede doel! 

Dit doen we d.m.v. een sponsorloop op vrijdag 17 februari. We rennen rondjes om onze school. Over het natuurplein en via de Schoolstraat gaan we bij de groentuin en observatiepost het plein weer op. 

Vandaag hebben de kinderen een sponsorformulier meegekregen. Het is de bedoeling dat de kinderen sponsoren zoeken en het ingevulde formulier uiterlijk woensdag 15 februari weer inleveren op school.

Na afloop van de sponsorloop berekenen we hoeveel geld de kinderen hebben opgehaald. De kinderen gaan dan weer met het formulier langs de sponsoren om het geld op te halen. U hoort t.z.t. wanneer het geld ingeleverd moet worden.

Wordt vervolgd.

Wij wensen de kinderen en ‘team Wieter’ veel succes! 💪


Liriodendron Tulipifera 🌷👑🌳

“Als er geen bomen zouden zijn, zouden wij niet bestaan”. En zo is het maar net! Het is duidelijk dat deze leerling de uitleg over het planten van de Tulpenboom vóór school goed heeft begrepen.

Van ‘Lageschaar vaste planten’ hebben we tijdens de opening van ons schoolplein een boomcheque ontvangen namens ‘NL Greenlabel’ te besteden voor ons schoolplein. En kwam dat even goed uit. Voor op ons plein konden we nog een mooie boom gebruiken. Omdat Lageschaar alleen maar vaste planten heeft, mochten we deze boomcheque besteden bij ‘Boomkwekerij Rendering’.

En zo hebben we samen met Falko Spijkers een Tulpenboom geplant. Nee, niet die Magnolia, maar een Liriodendron Tulipifera. Waarom deze boom Tulpenboom genoemd wordt? Nou, dat is niet zo heel ingewikkeld. Het blad en de bloem lijken beiden op een tulp. De boom is nu 4.50m en kan wel 25m hoog worden!!! Groep 7-8 wist dat dit hoger is dan de observatiepost aan de rand van het Vragenderveen.

Bij de boom is ook een fles begraven met daarin een brief, geschreven door groep 6, met de namen erop van alle leerlingen van onze school.

Als je goed kijkt naar het blad, lijkt het blad ook wel op een kroon. Daarom werd deze boom vroeger op hele belangrijke plekken geplant. Komt dat even mooi uit, want wij vinden ons schoolplein ook heel belangrijk!

MMMM MOOS 😋🥬😋

Vandaag hebben de kinderen van groep 1-2 en groep 3 stamppot boerenkool en hutspot gekookt met groente uit onze schooltuin.

Na een uitleg van de oma's hebben we in groepjes geoogst, gewassen, geschild, gesneden, gebakken, gekookt en gestampt. En natuurlijk hebben we na de heerlijke maaltijd ook afgewassen.

Speciale gast vandaag was opa Mateman. Van hem en van oma Gerrie hebben wij geleerd hoe we in de moestuin moeten werken. We hebben nog meer geleerd: stamppot boerenkool heet in de Achterhoek Moos!

Oma Gerrie, oma Yvonne en opa Mateman dankjewel👏


minibieb op school 📚


Sinds vandaag staat er bij de hoofdingang in de hal een minibieb.
In deze bieb staan boeken die iedereen gratis mag lenen of omruilen tegen een ander boek.

De minibieb is er voor iedereen in ons dorp. Dus voel je vrij om mee te doen en ruil boeken, leen ze of voeg een paar boeken uit jouw boekenkast toe! Zo kan iedereen van elkaars boeken genieten.

Is de school open, dan is de minibieb ook open.


Veel leesplezier👍,

Biebvrijwilligers en team Antoniusschool.

Naar Villa Duikelaar🍂🌿

Afgelopen maandag kregen we de unieke kans om met groep 7/8 naar de onderduikersbult te gaan!

Onder begeleiding van Carla Wouda en Jan Geerdink hebben we deze bijzondere tocht naar Villa Duikelaar gemaakt.

We hebben, een heel klein beetje, kunnen ervaren hoe het voor de vier mannen uit Lichtenvoorde geweest moet zijn om hier ondergedoken te zitten.

Na al die jaren was er natuurlijk weinig meer van de ''Villa'' over. Gelukkig wist Jan Geerdink met zijn verhalen goed te beschrijven hoe het allemaal gegaan is.

Een hele bijzondere ervaring om niet te vergeten!

Kinderboekenweek GI-GA-GROEN deel 2 🐦🦅🦉🦜

Ook deze week hebben we buiten 'maatjes gelezen'. Het was om 8.30 uur een stuk frisser dan vorige week, maar dat heeft het (voor)leesplezier niet in de weg gestaan. Ook zijn nog enkele foto's van vorige week toegevoegd.

Meester Louis, leesconsulent van de bibliotheek, heeft in onze schoolbibliotheek aan de kinderen van groep 1-2 en groep 3 het prentenboek 'De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn' voorgelezen. Met bijpassende geluiden en platen op het digibord, dat maakt het extra mooi. En wat weten de kinderen al veel over de moestuin! Tot slot hebben de kinderen op 'verkeersborden' getekend welke dieren toch wel verboden zijn in de moestuin. De slak is het meest getekend! 🐌
Voor groep 4 t/m 8 kwam meester Louis langs met een interessante opdracht. In groepjes gingen de leerlingen aan de slag met verschillende gi-ga-groene opdrachten die te maken hadden met gave weetjes over de natuur.

In de hal staat inmiddels een 'observatietent'. De leerlingen van groep 1-2 hebben al heel wat vogels gespot!
En aan de fabels wordt hard gewerkt. Dit is, zoals een leerling uit groep 7-8 opmerkte, toch wel moeilijker dan gedacht! We zijn benieuwd naar de resultaten. Wie wint de 'gouden' of 'zilveren' veer?

Op naar donderdagmiddag. Dan worden de resultaten beoordeeld door een vakjury, bestaande uit vrijwilligers van onze mooie bibliotheek op school.

Goed weekend allemaal.

Kinderboekenweek 2022 GI-GA-GROEN! 🐦

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar GI-GA-GROEN! Nou, met zo'n thema kunnen wij wel uit de voeten!

Afgelopen week hebben we de Kinderboekenweek gezamenlijk geopend. Een vogelspotter komt op het podium een wel hele vreemde vogel tegen: 'Meneer de Uil uit de Fabeltjeskrant'. Hij legt ons uit wat een fabel is. Alle groepen krijgen van hem de opdracht om een fabel te schrijven. De mooiste fabels worden beloond met een gouden of zilveren ganzenveer!!!

In alle groepen wordt aandacht besteed aan de vogels op het plein en aan fabels. En natuurlijk wordt er volop (voor)gelezen!

(in het voorjaar leren we meer over de vogels in de bufferzone en in het Vragenderveen.)

Donderdagmorgen hebben we, natuurlijk buiten, 'maatjes lezen' gedaan. Op ons plein is het heerlijk lezen, samen met een maatje.

Vrijdagmorgen heeft Henk te Riet, gids van SMVV, in alle groepen verteld over vogels die we op het plein kunnen tegenkomen en over vogelhuisjes en nestkastjes. Welke vogels houden wel of niet van een vogelhuisje, hoe groot moet de opening zijn en nog veel meer!

De eerste week is voorbij, we gaan het nog twee weken hebben over de Kinderboekenweek. Wordt vervolgd!


Kom eens kijken...👀

De jarenlange goede samenwerking tussen SMVV en de Antoniusschool is sinds gisteren ook terug te zien in het informatiecentrum van de stichting.

Naast o.a. foto’s van gewone en van zeldzame vogels, vlinders, planten en allerlei prachtige landschapsfoto’s die in het Vragenderveen zijn gemaakt is er nu ook werk van de leerlingen van de Antoniusschool te zien. 

De SMVV ondersteunt het natuuronderwijs op onze school. Deze geweldige samenwerking geeft hoop voor de toekomst van het Vragenderveen!

Kom eens kijken in het bezoekerscentrum aan de Pastoor Scheepersstraat 1 A, in het centrum van Vragender. Het is doorlopend geopend en de toegang is gratis. 

Slakken 🐌 en rupsen 🐛

Vandaag hebben Carla en Benthe Wouda een bezoek gebracht aan alle groepen. Ze hebben ons veel geleerd over slakken. Niet alleen over de slakken die we ook in onze tuin kunnen vinden, maar ook over de agaatslak; een wel hele grote slak die oorspronkelijk uit Afrika komt. In de pauze hebben we natuurlijk slakken gezocht en in de moestuin hebben we er wat gevonden.

Met oma Gerrie hebben enkele kinderen ook naar andere dieren gezocht in de moestuin: rupsen, van het koolwitje, in de boerenkool. Ze hebben een mooi ander plekje op het plein gekregen, want anders kunnen we natuurlijk geen stamppot van boerenkool eten komende winter!

Kamsalamander gespot 🦎

Deze grootste inheemse, zeldzame salamandersoort komt niet alleen voor bij de poel bij het Vragenderveen, maar is nu ook gespot bij onze eigen poel op ons natuurplein!

Voor de zomervakantie zijn deze salamanders geboetseerd door enkele leerlingen van groep 3. Nu nog op het plein, maar vanaf 28 september te bewonderen in het informatiecentrum van SMVV!

🍅 Moestuin 🍅

Onder de geweldige leiding van opa Mateman en oma Gerrie zijn een aantal kinderen van groep 1 t/m 8 vandaag aan het werk geweest in de moestuin.

De tomatenplanten zijn gesnoeid en opgebonden, het groenafval is opgeruimd en er is groente geoogst. Van tomaten, courgette tot Turkse muts en kalebas.

Natuurlijk hebben we ook meteen geproefd van de heerlijke tomaten!😋

Bedankt!🤗

Wij willen iedereen nogmaals bedanken die op welke manier dan ook iets voor het tot stand komen van ons geweldige natuurplein heeft betekend.

Ook een dankjewel voor de vele mooie attenties en cadeaus die wij met de opening hebben ontvangen.

Na al het harde werken, wensen wij iedereen een hele fijne, welverdiende vakantie toe! 🌞
Wauw🤩

We vonden dat ons logo wel een opfrisbeurt kon gebruiken en besloten om Anneke, moeder van één van onze leerlingen, hierbij om hulp te vragen.

Zij ging enthousiast aan de slag en kwam al gauw met een aantal ontwerpen gebaseerd op het oude logo, maar ook met een geheel nieuw ontwerp.

Dit heeft ons aan het denken gezet… de komst van ons mooie nieuwe natuurplein is hét moment voor een nieuw en eigentijds logo, passend bij de school.

Het door Anneke ontworpen logo laat precies zien dat wij als school staan voor de natuur!

Afgelopen vrijdag was het aan dochter Pip de eer om de vlag met het nieuwe logo te onthullen en vervolgens te hijsen.

Wij zijn super trots op ons nieuwe logo, dankjewel Anneke!

Logo Antoniusschool Vragender DF
Van VaeneKwaker tot Vaenewaker. 🐸


Vandaag heeft Harrie Krabben, voorzitter van Stichting Marke Vragender Veen, de leerlingen van groep 8 officieel benoemd tot Vaenewaker.

De leerlingen beginnen in groep 1 als VaeneKwaker, om als Vaenewaker de basisschool te verlaten. Dit gaat natuurlijk niet zomaar.

Minimaal twee seizoenen per schooljaar hebben de kinderen een bezoek aan de bufferzone gebracht om ervaring en kennis op te doen over de natuur. Ook hebben er natuurweken en natuurdagen plaatsgevonden. Tijdens deze natuurdagen zijn de leerlingen o.a. onder begeleiding van gidsen het veen in geweest.

Stichting Marke Vragender Veen bedankt dat wij altijd beroep kunnen doen op jullie kennis en deskundigheid! 👍

Na een woordje van de voorzitter, waarin hij het belang voor het zorg dragen voor de natuur om ons heen uitsprak, kregen de leerlingen een pet van SMVV en een sleutelhanger met het mooie nieuwe logo van de VaeneKwakers.

Tot slot sprak hij de wens uit: “Ik hoop jullie later terug te zien in het veen, als natuurliefhebber of misschien zelfs wel als gids!”

Ouders en kinderen van groep 8 dankjewel voor het geweldig mooie afscheidscadeau, een houten tuinbank gemaakt door opa Aloys klein Gebbink! 👏👏👏

Bijna klaar...😅!

Samen bezig met de laatste werkzaamheden en voorbereidingen 😅💪... Wij zijn bijna klaar voor de feestelijke opening morgen🥳🥳!

'boerenlandhek'

Als afscheiding staat er nu op het plein een geweldig mooi boerenlandhek. Dit hek is gemaakt, geplaatst en gesponsord door Henk Gunnewijk van Rentink Zaagt. 👏👏👏

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT