Tijdlijn berichten


Salamanders in de klas ...

Gisteren kwamen Benthe en Rens met een leuke verrassing op school. Een grote pot met daarin een wel heel bijzonder plantje. Eentje uit de kikkerpoel in de bufferzone bij het Vragenderveen met daarin eitjes van een salamander! Benthe heeft in groep 7/8 en 1/2 uitleg gegeven over deze bijzondere dieren, Rens in groep 5/6. Ook hebben we een filmpje bekeken waarin te zien is dat de kamsalamander weer gespot is! Erg leerzaam allemaal!

'Van alle markten thuis!'

Wat ligt de parkeerplaats er al mooi bij! 

Voor de aanleg hiervan zijn klinkers hergebruikt en grasstenen gelegd. Er komt tevens een plek voor de containers (t.z.t. komen de containers achter een haag).

Niet alleen de parkeerplaats wordt mooi afgewerkt trouwens, ook de dakpannen aan de voorkant van het schoolgebouw liggen weer strak op een rij! ๐Ÿ‘Œ

Binnenkort gaat de hoofdingang bestraat worden. Daarnaast zal er een start worden gemaakt met de beplanting en gaan de leerlingen zwart zand in de waterpasserende stenen vegen en inzaaien met graszaad.

 

๐Ÿ‘ทโ€โ™‚๏ธ

Een leerling uit groep 1-2 heeft wel heel goed opgelet toen de vaders zaterdag bezig waren met het afreien van het schoolplein!

Jong geleerd is jong gedaan ๐Ÿ˜ƒ.

 

Straten, straten, straten๐Ÿ˜…

Een compilatie van het bestraten van een steeds mooier wordend schoolplein!

Inmiddels zijn we ook begonnen aan de bestrating van de parkeerplaats en het fietsenhok.Alle hulp is welkom!

Alle hulp is welkom!

Wie wil ons op zaterdagen helpen het Natuurplein te realiseren? Meld je aan bij Thijs Wolterink of via natuurpleinantonius@hotmail.comMaart roert zijn staart โ›ˆ

Maart roert zijn staart โ›ˆ

Hoosbuien, hagel en onweer lieten deze mannen er niet onder krijgen tijdens het bestraten van het nieuwe schoolplein. Ondanks de weersomstandigheden zijn er weer flink wat meters gemaakt!Jong geleerd, oud gedaan!

Jong geleerd, oud gedaan... ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ”ง๐Ÿ‘ทโ€โ™€๏ธ

Wat ontzettend mooi om te zien; al die kinderen die telkens maar wat graag komen kijken naar de vorderingen en vaak ook nog een handje meehelpen. En wat zijn ze trots op het resultaat! En wij ook! ๐Ÿ˜€

De afgelopen en komende weken staan in het teken van de bestrating van het schoolplein. Hiervoor worden zowel โ€˜oudeโ€™ als nieuwe tegels gebruikt. Afgelopen zaterdag zijn tevens de waterpasserende stenen tot aan de goot gelegd waarin t.z.t. zwart zand en graszaad komt.

Insta-famous!!


Na het weghalen van de klinkers, moesten vorige week zaterdag ook de tegels het schoolplein verlaten ๐Ÿ˜‰

Hebben jullie gezien dat er inmiddels nieuwe, grotere tegels liggen? De foto's hiervan volgen binnenkort. Niet alleen op deze pagina zullen ze te zien zijn, ook kun je ons vanaf nu volgen op Instagram! https://bit.ly/380SIpI ๐Ÿ˜ƒ


 

De goot is bijna af!

De goot is bijna af!

Loonbedrijf Vragender is vorige week bezig geweest met de aanleg van de goot voor de opvang van het regenwater.

Gijs Goldewijk (stagiair bij het loonbedrijf en oud leerling van de Antoniusschool) kreeg hierbij extra versterking ๐Ÿ’ช

harde werkers ๐Ÿ’ช


Wat is het schoolplein inmiddels mooi wit! โ„

Afgelopen zaterdag, nog voor de sneeuwval, is ook de oprit (ร  65 m2 aan klinkers) eruit gehaald.

Trots!

๐Œ๐ž๐ญ ๐ญ๐ซ๐จ๐ญ๐ฌ ๐ค๐ฎ๐ง๐ง๐ž๐ง ๐ฐ๐ž ๐ฃ๐ฎ๐ฅ๐ฅ๐ข๐ž ๐ก๐ž๐ญ ๐จ๐ง๐ญ๐ฐ๐ž๐ซ๐ฉ ๐ฏ๐š๐ง ๐จ๐ง๐ฌ ๐ง๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ž, ๐ ๐ซ๐จ๐ž๐ง๐ž ๐ฌ๐œ๐ก๐จ๐จ๐ฅ๐ฉ๐ฅ๐ž๐ข๐ง ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฌ๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐ž๐ง! 


Enkele uitgelichte elementen die je terug kunt vinden in de tekening zijn:

- het voedselbosje met klaslokaal

- het voorplein dat zich leent voor innovatie, educatie en activiteiten

- het presentatiepleintje

- de plekken die ingericht zijn voor een optimale beleving van de natuur en het veen

- het voetbalveldje

- de speelruimte met o.a. waterelementen

- een plek voor insectenhotels, fruitbomen en faunapalen


Aankomende zaterdag gaan we verder met de realisatie van het plan en staat het uithalen van de klinkers op de agenda.

't Geet d'ran!

Misschien heeft u vandaag al bedrijvigheid gezien of gehoord bij onze school.

Na lang vergaderen, plannen, inmeten en tekenen is het dan nu een feit. We zijn begonnen met het vergroenen van ons schoolplein.

Vandaag zijn een aantal vaders onder het toeziend oog van hun kroost begonnen met het weghalen van beplanting. Volgende week zaterdag staat het weghalen van de bestrating op het programma.

Op de facebookpagina 'Natuurplein Antoniusschool Vragender' kunt u het proces blijven volgen.

Een vriendelijke groet,

PR-groep Natuurplein Antoniusschool Vragender.


deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl