Tijdlijn berichten


Een jaar later...

Een jaar geleden lag het schoolplein er heel anders bij! De tegels werden eruit gehaald en de graafmachines en shovels konden hun gang gaan.

 𝓔𝓮𝓷 𝓳𝓪𝓪𝓻 𝓵𝓪𝓽𝓮𝓻...

Er is al zoveel veranderd! 😍 Zowel op het plein als onder de grond. Het 'Natuurplein' doet haar naam eer aan, ook nu het blauwe hek aan de voorkant vervangen is door een houten hekwerk.

Ondertussen gaan we gestaag verder en is er afgelopen zaterdag een begin gemaakt met het pannaveld! ⚽️

 

 

Ook de achterzijde van het schoolplein is nu voorzien van tegels en grasstenen! 💪😃
Goedgekeurd door ons kritische testpanel! 👩‍🏫👨‍🏫✅

Deze stoere, robuuste maar ook stijlvolle picknicktafel is mede mogelijk gemaakt door een gift van Pentair Fairbanks Nijhuis uit Winterswijk!

Wat een bedrijvigheid op het schoolplein! 🤩

Onder het toeziend oog en met af en toe een kritische blik 🧐 van de kinderen werkt Loonbedrijf Vragender gestaag door en is vorige week de goot aan de achterzijde van het plein aangelegd! 

Inmiddels ligt ook een groot deel van de tegels er al in en worden morgen de grasstenen gelegd!

 

🐝 het bijenhotel 🐝

Vorige week dinsdag was het zover... ik mocht als mama meehelpen om het prachtige bijenhotel🐝 te vullen samen met de kinderen van school.

Het was erg leuk om te zien hoe druk de kinderen waren, hoe goed ze elkaar hielpen en hoe geïnteresseerd ze waren.

Het bijenhotel🐝 is goed gevuld, nu hopen dat de bijen🐝 zich er gaan thuis voelen! 🙂

Erg leuk om zo even mee te draaien en het natuurplein nog natuurlijker te maken.


Groetjes Judith, mama van Lize uit groep 2.Post voor Sint

Wauw! Wat gaaf dat wij met groep 5-6 een brievenbus voor op het gemeentehuis mochten maken, waar straks alle tekeningen voor Sinterklaas in mogen!

We hadden maar 1 middag de tijd, maar wat is er hard gewerkt en wat hebben de kinderen mooi werk gemaakt! Een prachtige brievenbus met mooi versierde postzakken erin. Juf Jolien heeft de brievenbus inmiddels naar het gemeentehuis gebracht. Daar zal burgemeester Annette Bronsvoort maandag een filmpje opnemen voor alle kinderen van Oost Gelre, om te vertellen dat ze hun tekeningen voor Sinterklaas in de brievenbus mogen doen, zodat ze alle tekeningen 13 november mee kunnen nemen naar het grote pietenhuis.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan snel de foto's of kom binnenkort een keer langs bij het gemeentehuis!

👷‍♂️

De werkzaamheden aan het schoolplein gaan gestaag door! 

Nu ook aan de achterkant van de school waar het 'oude groen' en de tegels worden verwijderd.

𝐒𝐥𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬, 𝐛𝐚𝐥𝐥𝐨𝐧𝐧𝐞𝐧, 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐞𝐧 𝐡𝐨𝐮𝐭𝐬𝐧𝐢𝐩𝐩𝐞𝐫𝐬!

De kinderen van de Antoniusschool zijn afgelopen maandag knallend begonnen aan een nieuw schooljaar! Wat een feest en wat mooi om alle kinderen weer te ontvangen! 🥳

In de laatste week van de zomervakantie heeft een aantal vaders ervoor gezorgd dat er houtsnippers onder de bomen van het natuurplein zijn aangebracht. De houtsnippers werden opgehaald uit Zieuwent onder het motto 'wi'j hebt 'n snipperdag'. Mooi werk mannen!

De houtsnippers zijn geschonken door Groen Goed agrarisch natuurbeheer Oost Gelre. Dankjulliewel!

De tractor staat! 🚜

Afgelopen vrijdag werd deze stoere, houten tractor -gemaakt door Jos Waenink- geplaatst. Bedankt Jos voor dit mooie, houten kunstwerk en Knufing Transport voor het vervoeren van de boomstam. 

 

🐝🌱🐝

De vakantie is in volle gang maar op het schoolplein wordt er hard doorgewerkt.


Er wordt naar gestreefd dat de hoofdingang na de zomervakantie gebruikt kan worden.

Vorige week is de pergola afgemaakt. 🌱🪵


Ook groep 8 heeft afscheid genomen en heeft de school een prachtig bijenhotel cadeau gedaan. 🐝

Deze hebben de leerlingen van groep 8 zelf gemaakt met hulp van opa Hahne.

Bedankt groep 8 en succes op het voortgezet onderwijs. 📚


Fijne zomervakantie!

Zelfgemaakte tasjes te koop! 👜

Diede, Sara, Suus en Nune maken, samen met hun vrienden van groep 3 en 4, op aanvraag zelf ontworpen tasjes voor u.

De opbrengst is voor het natuurplein.

Hieronder enkele voorbeeldjes, maar u kunt ook samen met de meiden uw eigen ontwerp samenstellen.

‘U rijdt toch ook een rontje door Fragender, dan ziet u hen vanzelf?!’

Van Vaenekwaker tot Vaenewaker

Op onze school is het een traditie dat de leerlingen in groep 8 hun schoolloopbaan afsluiten met hun "promotie" tot Vaenewaker. Vanaf groep 1 zijn er excursies naar de bufferzone geweest en is er veel geleerd over het Vragenderveen. Met het afsluiten van de basisschooltijd promoveren de leerlingen van Vaenekwaker naar Vaenewaker. Dat gebeurt door Harrie Krabben, voorzitter van SMVV. Donderdagmiddag 15 juli fietsten we dus nogmaals richting de bufferzone. Na het uitreiken van het SMVV-petje en de button kregen de kinderen nog een extra verrassing deze keer. Voor alle leerlingen van groep 8 was er een boek over het Vragenderveen, met als bijlage een leuke groepsfoto van onze laatste wandeltocht door het veen van afgelopen vrijdag.

Opa Berendsen en de vaders druk aan het werk💪!

Terwijl de vaders de afgelopen weken druk aan het werk waren met o.a. het aanbrengen van Achterhoeks Padvast bij de hoofdingang was opa Berendsen thuis druk in de weer met het voorbereiden van de loopvlonder.

Als de vlonder af is en we er overheen lopen lijkt het net of we op de knuppelpaden lopen die in het veen op sommige hele natte plekken zijn aangelegd!

Vragenderveen

Eindelijk was het zover! We konden weer op pad met groep 7/8. En dan kun je het beste maar meteen een excursie maken naar het Vragenderveen! O.l.v. de gidsen Ron Krabben en Carla Wouda maakten we vrijdag 9 juli een mooie wandeling door het veen. De rijsbessen smaakten heerlijk en het zonnetje scheen. Het water stond hoog genoeg om met natte benen en voeten weer huis- of schoolwaarts te fietsen. En bij sommigen was er wel meer nat geworden. We hebben ervan genoten! Bedankt Ron en Carla!

Jaaa, het 'eerste groen' is een feit!! 🥳

Een aantal kinderen begon zich toch echt zorgen te maken over hun groene schoolplein dat vooral vol lag met tegels, klinkers, (gras)stenen en nog meer tegels. Maar afgelopen zaterdag werd het eerste groen geplant en de waterpasserende stenen ingezaaid met graszaad! 🌿

Naast de beplanting en het aanpassen van een aansluiting op de riolering is er een begin gemaakt aan de timmerwerkzaamheden.

Dankjewel Vrijdag kotter techniek en Rouwhorst Taken Maatwerk Meubelen voor het gebruik maken van de machines!

Vandaag in de Elna:
Wat zijn wij trots!

Sinds kort staat er een grote banner op het schoolplein!

Op deze banner staat het ontwerp van het Natuurplein en ook de namen van de sponsoren, zij die het mede mogelijk maken, dat ons schoolplein vergroend wordt. De omlijsting van de banner is gemaakt van palen, de stammen van de lariks, zoals helemaal past bij ons groene schoolplein. Het hout is geschonken door Henk Gunnewick en de banner bedrukt en mede mogelijk gemaakt door RIBO touch.

Wat zijn wij trots!

Nieuwsgierig geworden?! Kom eens kijken bij school!

Salamanders in de klas ...

Gisteren kwamen Benthe en Rens met een leuke verrassing op school. Een grote pot met daarin een wel heel bijzonder plantje. Eentje uit de kikkerpoel in de bufferzone bij het Vragenderveen met daarin eitjes van een salamander! Benthe heeft in groep 7/8 en 1/2 uitleg gegeven over deze bijzondere dieren, Rens in groep 5/6. Ook hebben we een filmpje bekeken waarin te zien is dat de kamsalamander weer gespot is! Erg leerzaam allemaal!

'Van alle markten thuis!'

Wat ligt de parkeerplaats er al mooi bij! 

Voor de aanleg hiervan zijn klinkers hergebruikt en grasstenen gelegd. Er komt tevens een plek voor de containers (t.z.t. komen de containers achter een haag).

Niet alleen de parkeerplaats wordt mooi afgewerkt trouwens, ook de dakpannen aan de voorkant van het schoolgebouw liggen weer strak op een rij! 👌

Binnenkort gaat de hoofdingang bestraat worden. Daarnaast zal er een start worden gemaakt met de beplanting en gaan de leerlingen zwart zand in de waterpasserende stenen vegen en inzaaien met graszaad.

 

👷‍♂️

Een leerling uit groep 1-2 heeft wel heel goed opgelet toen de vaders zaterdag bezig waren met het afreien van het schoolplein!

Jong geleerd is jong gedaan 😃.

 

Straten, straten, straten😅

Een compilatie van het bestraten van een steeds mooier wordend schoolplein!

Inmiddels zijn we ook begonnen aan de bestrating van de parkeerplaats en het fietsenhok.Alle hulp is welkom!

Alle hulp is welkom!

Wie wil ons op zaterdagen helpen het Natuurplein te realiseren? Meld je aan bij Thijs Wolterink of via natuurpleinantonius@hotmail.comMaart roert zijn staart ⛈

Maart roert zijn staart ⛈

Hoosbuien, hagel en onweer lieten deze mannen er niet onder krijgen tijdens het bestraten van het nieuwe schoolplein. Ondanks de weersomstandigheden zijn er weer flink wat meters gemaakt!Jong geleerd, oud gedaan!

Jong geleerd, oud gedaan... 👨‍🔧👷‍♀️

Wat ontzettend mooi om te zien; al die kinderen die telkens maar wat graag komen kijken naar de vorderingen en vaak ook nog een handje meehelpen. En wat zijn ze trots op het resultaat! En wij ook! 😀

De afgelopen en komende weken staan in het teken van de bestrating van het schoolplein. Hiervoor worden zowel ‘oude’ als nieuwe tegels gebruikt. Afgelopen zaterdag zijn tevens de waterpasserende stenen tot aan de goot gelegd waarin t.z.t. zwart zand en graszaad komt.

Insta-famous!!


Na het weghalen van de klinkers, moesten vorige week zaterdag ook de tegels het schoolplein verlaten 😉

Hebben jullie gezien dat er inmiddels nieuwe, grotere tegels liggen? De foto's hiervan volgen binnenkort. Niet alleen op deze pagina zullen ze te zien zijn, ook kun je ons vanaf nu volgen op Instagram! https://bit.ly/380SIpI 😃


 

De goot is bijna af!

De goot is bijna af!

Loonbedrijf Vragender is vorige week bezig geweest met de aanleg van de goot voor de opvang van het regenwater.

Gijs Goldewijk (stagiair bij het loonbedrijf en oud leerling van de Antoniusschool) kreeg hierbij extra versterking 💪

harde werkers 💪


Wat is het schoolplein inmiddels mooi wit! ❄

Afgelopen zaterdag, nog voor de sneeuwval, is ook de oprit (à 65 m2 aan klinkers) eruit gehaald.

Trots!

𝐌𝐞𝐭 𝐭𝐫𝐨𝐭𝐬 𝐤𝐮𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐣𝐮𝐥𝐥𝐢𝐞 𝐡𝐞𝐭 𝐨𝐧𝐭𝐰𝐞𝐫𝐩 𝐯𝐚𝐧 𝐨𝐧𝐬 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞, 𝐠𝐫𝐨𝐞𝐧𝐞 𝐬𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥𝐩𝐥𝐞𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧! 


Enkele uitgelichte elementen die je terug kunt vinden in de tekening zijn:

- het voedselbosje met klaslokaal

- het voorplein dat zich leent voor innovatie, educatie en activiteiten

- het presentatiepleintje

- de plekken die ingericht zijn voor een optimale beleving van de natuur en het veen

- het voetbalveldje

- de speelruimte met o.a. waterelementen

- een plek voor insectenhotels, fruitbomen en faunapalen


Aankomende zaterdag gaan we verder met de realisatie van het plan en staat het uithalen van de klinkers op de agenda.

't Geet d'ran!

Misschien heeft u vandaag al bedrijvigheid gezien of gehoord bij onze school.

Na lang vergaderen, plannen, inmeten en tekenen is het dan nu een feit. We zijn begonnen met het vergroenen van ons schoolplein.

Vandaag zijn een aantal vaders onder het toeziend oog van hun kroost begonnen met het weghalen van beplanting. Volgende week zaterdag staat het weghalen van de bestrating op het programma.

Op de facebookpagina 'Natuurplein Antoniusschool Vragender' kunt u het proces blijven volgen.

Een vriendelijke groet,

PR-groep Natuurplein Antoniusschool Vragender.


Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT